Lid worden Leden login
31 augustus 2015 Geen reacties

Verslag: Golf International Moyland

Op zaterdag 29 augustus speelden we voor de zomertour op de pas heropende Golf International Moyland. Deze wedstrijd was relatief kort van tevoren op de kalender gekomen en wellicht dat er mede daardoor een select gezelschap van slechts 12 spelers had ingeschreven. En het bleek dat zij een goede keuze hadden gemaakt. Schitterend weer, geweldige baan en dus een prachtige golfdag!

Helaas waren we wel even vergeten te vermelden dat een kilometer verderop nog een baan ligt met ‘Moyland’ in de naam, dus waren meerdere deelnemers eerst daar naartoe gegaan. Idzerd Holdinga had zelfs al ingeslagen op de verkeerde driving range, toen hij het toch wel erg vreemd vond dat hij nog steeds de enige GVN’er ter plaatse was. Maar gelukkig was ook hij nog net op tijd op de juiste afslagplaats en kon de strijd beginnen.

Op deze vrij lange en afwisselende baan liepen de scores behoorlijk uiteen. In de staart van het veld hadden Hans Bijlsma, Mark de Kievith en deze keer ook Henk van der Laan het moeilijk en uiteindelijk had Henk de ‘eer’ om het GVN petje in ontvangst te mogen nemen. Aan de andere kant werd er ook heel goed gescoord. Ondanks de stressvolle start wist Idzerd met een 71 netto zijn handicap te verbeteren. Een mooie score waarmee hij beslag legde op de tweede plaats. Winnaar van de dag Werd Edwin Halbesma met 68 netto, inclusief de enige birdie van de dag. Tussendoor sloeg Edwin ook nog even de neary, waardoor hij met maar liefst 5 sleeves Quattro ballen van sponsor Nassau naar huis ging. De zesde sleeve was voor Armand Verstappen, hij maakte deze keer de leary.

Al met al een hele leuke dag, zo vlak over de grens. Hier komen we zeker vaker terug!

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.