Lid worden Leden login
8 oktober 2015 Geen reacties

Waar blijven de dames ?

Waar zijn de dames van de GVN? Sinds een jaar ben ik lid van de club en heb ik een paar wedstrijden in de zomertour meegelopen. Wat mij opviel, is dat er heel weinig vrouwen meedoen. Een handjevol, veel meer waren er vaak niet. Mogelijk is dat in andere competities binnen de GVN anders, maar bij de zomertour voelde ik mij toch een beetje een vreemde eend in de bijt.
Echt veel ervaring met golfwedstrijden heb ik niet, maar na een jaartje weet ik inmiddels dit: alles draait om het vinden van de bal. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Mijn medeflightgenoten slaan de bal het liefst zo ver mogelijk en het liefst naar een plek waar je die bal niet echt snel gaat vinden. Mocht die bal na een grondige speurtocht alsnog tevoorschijn komen dan rest meteen de volgende vraag: waar is mijn provisionele gebleven? Dus zet je je tas nog maar eens neer en struin je weer het gras af. Dit ritueel herhaalt zich gedurende een ronde meer dan mij lief is. Gek word ik ervan.
Ikzelf, een middelmatig golfer, sla bijvoorbeeld niet zo ver dat je de bal met geen mogelijkheid kunt volgen. Op een goede dag sla ik ook nog eens recht de fairway op. Van zoeken zoals hier boven beschreven is dan nagenoeg geen sprake. Als ik per ronde op twee holes mijn bal niet meteen kan vinden, is dat eigenlijk best veel. En kwijt ben ik een bal eigenlijk nooit. Of hij moet in het water belanden.
Mijn ervaring is dat je met vrouwen zoals ik veel minder aan het zoeken bent. Dus meer dames op de tour zou een oplossing kunnen zijn. Vandaar mijn oproep aan alle GVN-vrouwen om ook aan een evenement als de zomertour mee te doen. Je doet er in ieder geval mij een enorm plezier mee. Het verkorten van de zoektijd maakt het voor mij als golfer een stuk aangenamer. Mogelijk dat mijn oproep de startlijsten een stuk diverser kan maken.
Als mooiweer-golfer laat ik de wintertour aan mij voorbijgaan. Volgende zomer begin ik weer vol goede moed, maar als ik dan weer in een zoekfestijn beland, vrees ik dat ook ik de zomertour voortaan links laat liggen.

Désirée van der Jagt

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.