Lid worden Leden login
30 november 2015 Geen reacties

Het werd een onvergetelijke vakantie

Wij keken erg uit naar het toernooi dat gespeeld zou worden in de Costa del Sol van 18 tot 23 november 2015, in de omgeving van Marbella. Er hadden zich 32 personen aangemeld en de lijst nakijkend kwamen we tot de conclusie 90 % van de deelnemers al te kennen. Dat werd dus reuze gezellig.
Een dag eerder dan de grote groep waren wij al op de plaats van bestemming in hotel Andaluzia Plaza in Puerta Banus en hadden daar een fantastische dag; onbewolkt met een heerlijk warm zonnetje en een temperatuur rond de 25 graden. De buurt werd verkend, de versnaperingen en water gekocht en het zwemwater door Rob uit geprobeerd. Een heerlijke dag dus en dan was het toernooi nog niet eens begonnen.
De 1e wedstrijddag speelden we op Marbella Golf en Country club. De wedstrijdvorm was netto Strokeplay met een maximum van 5 slagen boven de Par.
Paul Droogers had een beste dag (gewonnen) en speelde daar 77 netto. Hij was helemaal verguld en ik mocht de volgende dag met deze kanjer spelen op Valle Romano. Alweer zo’n prachtige baan met veel niveau verschillen.
Al 2 dagen hadden we schitterend weer met weinig wind, maar nu gingen we op de 3e dag naar Alhaurin. Dit was wel een vrije dag, maar er waren toch nog 19 fanatiekelingen die ook wel eens in de bergen wilden spelen. Windkracht 6 zorgde ervoor dat de kleedjes van de tafels waaiden. Je klep of pet moest je goed opzetten anders was je hem ook kwijt. Het was een uitdagende baan met veel blinde holes. Alleen jammer dat we daar niet met de buggy op de fairway mochten en hele einden met 3 of 4 stokken onder de arm de bal moesten zoeken. Maar buiten dat, was het weer een fantastische baan en had ik ook nog eens goed gespeeld. Ik maakte een bruto van 81 slagen en een netto van 72, maar deze scores deden helaas niet mee. Jammer, dan maar de volgende dag weer proberen.
De 4e dag speelden we op Alcaidesa een prachtige links baan waar het soms moeilijk zoeken was naar je bal door de lage zon. Deze dag had Martin de Jong goed gespeeld en stond in het klassement na 3 dagen gelijk met mij op de 1e plaats. We hadden nog 1 wedstrijd te gaan en dan zou de beslissing vallen. Deze wedstrijd werd gespeeld op La Quinta en Martin drentelde steeds om me heen met de vraag of ik al zenuwachtig was. Maar ik moest hem teleurstellen.
We zaten niet bij elkaar in de flight, dus dat was wel relaxed. Na 18 holes had ik wel goed gelopen en had Martin het verknald door iedere keer de bunkers op te zoeken. Daardoor werd ik 1e met een verschil van 12 slagen (dacht ik)op de nummer 2. Daar buiten had ik ook nog het birdie klassement gewonnen en het neary klassement en verdiende daarmee: een horloge, greenfees van Almkreek en een riem. Nou ik was natuurlijk helemaal vereerd met zo veel prijzen. De nummers 2 en 3 mochten nog in de shop iets uitzoeken en daarna vertrok de bus met de 30 medespelers naar het vliegveld van Malaga, uitgezwaaid door Rob en mij.
Wij vertrokken de volgende dag en zouden op weg naar Malaga langs vrienden gaan.
Zij hebben een appartement in Mijas en we hadden afgesproken op het terras van de golfbaan Miraflores.
Na de koffie op het terras van de golfbaan bleek tot onze grote ontsteltenis dat de auto was opengebroken. Al onze koffers waren eruit gehaald, inclusief handbagage; dus alle kleren, toiletartikelen, prijzen enz. enz., alles was weg. De golfbags hadden ze gelukkig laten liggen, maar dat is ook het enige wat we van de reis nog over hebben.
Onze paspoorten hadden we nog zodat we konden terugvliegen. Maar het was wel erg koud zo zonder jas op het vliegveld van Eindhoven waar de vliegtuigen niet aan een slurf zijn verbonden.
Gelukkig kunnen we het nog navertellen. Maar daardoor is deze vakantie voor ons onvergetelijk geworden.
De volgende keer gaan we gewoon weer mee en zullen dan geen tussenstop met koffers in de auto meer maken.

Ineke Kort

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.