Lid worden Leden login
24 januari 2016 Geen reacties

Verslag: Wintertour op Moyland International

Nadat de baan 1,5 jaar gesloten was, heeft de nieuwe eigenaar er afgelopen zomer veel energie in gestoken om de mooie baan nieuw leven in te blazen. Het is een uitdagende, mooie baan (vooral de holes 1 t/m 5 en 10 t/m 13) met veel doglegs en waterhindernissen. De verhoogde greens en afslagplaatsen geven een mooi perspectief van de holes.

Omdat men nog niet toegekomen was aan het onderhoud van de wintergreens mochten we spelen op de zomergreens. Deze lagen er prima bij, al was de grond twee centimeter diep nog bevroren. Hopelijk zijn de greens niet teveel beschadigd door de dooi. De fairways waren prima, maar de hoge rough was af en toe drassig zodat je daar je bal kwijt kon raken (zal in de zomer zeker niet gebeuren).

Op weg de baan was er laaghangende mist boven de weilanden te zien en probeerde een bleke zon door de grijze lucht te breken. Helaas lukte dit niet, zodat we met een grijze nevelige dag de baan door liepen. Gelukkig was de vorst weg en hebben we met een temperatuur van zo’n 8 graden buiten gelopen. Toch was het nog best koud, maar gelukkig kreeg iedere deelnemer voor de start handwarmers van Degolfshop.nl.

Er waren birdies voor Stefan Westerling (1) en Otto Hubregtse (2). De Leary was voor Martin Vos en de Neary werd geslagen door Oslin Ras. De tweede prijs (een GVN pet) ging naar Peter van der Wee met een mooie 100 bruto en 69 netto.
Dagwinnaar was Otto Hubregtse die zijn thuisvoordeel (hij werkt bij de golfbaan) ten volle benutte met een zeer knappe 81 bruto en 66 netto. Gefelicteerd en een zeer knappe score! Hij was heel blij met twee sleeves GVN Nassau Quattro ballen.

In de zomer komen we zeker terug op deze mooie baan!

Mark Bijster

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.