Lid worden Leden login
8 februari 2016 Geen reacties

Verslag: Wintertour op De Turfvaert

De 10e ronde van de Wintertour stond gepland op Amsterdam Old Course, maar helaas had de baan zoveel te lijden gehad van het slechte weer dat niet alle holes bespeelbaar waren. Daarom werd er last minute gezocht naar een alternatief en gelukkig kon De Turfvaert nog ruimte maken voor onze groep van 23 fanatieke golfers.

Ondanks de zeer slechte voorspellingen bleek het uiteindelijk weer eens heel erg mee te vallen met de weersomstandigheden. Geen druppel gezien, alleen wel een behoorlijk krachtige wind. Maar dat past ook wel goed bij (inland) links golf. Ook De Turfvaert was her en der natuurlijk wel een beetje nat, maar de greens waren prima in orde. En met de carnavalsgeluiden op de achtergrond werd het dus wederom een prachtige golfdag.

Na een vlotte ronde was iedereen tijdig weer terug in het clubhuis en konden de knopen worden geteld. Emanuel Alvarenga bleek deze keer de beste met een netto score van 73. En dat was extra knap, aangezien we op 17 van de 18 holes van de backtee’s moesten afslaan. Emanuel verdiende met deze prestatie 50 punten voor het klassement én een prachtige sjaal van sponsor ConBrach. De tweede plaats was voor John Vissers en Martin Vos werd derde. Behalve de punten kregen zij leuke prijzen van Degolfshop.nl en Castro Marim Golfresort. De leary werd geslagen door Oslin Ras en Martin de Jong pakte de neary. Beide goed voor een sleeve Nassau Quattro ballen.

In het klassement bleef de top 3 onveranderd, maar daaronder waren er wel weer de nodige verschuivingen. Er zijn nu nog 6 rondes te gaan, dus het begint al een beetje spannend te worden welke 24 spelers zich zullen plaatsen voor de finale op 26 maart. Helaas dit seizoen dus geen Wintertour op AOC, maar in het volgende kwartaal zullen we zeker weer onder de rook van de Arena gaan spelen.

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.