Lid worden Leden login
29 maart 2016 Geen reacties

Verslag: Paaswedstrijd op De Haenen

Er was een onstuimige 2e Paasdag voorspeld en het KNMI gaf zelfs code geel uit. Maar de baan was open en het zag er niet naar uit dat het te gevaarlijk zou worden om te golfen. Dus ging de Paaswedstrijd op De Haenen gewoon door en verschenen 33 deelnemers vrolijk aan de start. Wat een bikkels hebben we toch bij GVN!

De wind was inderdaad stormachtig, maar verder zag het er redelijk uit. Tot vlak na de eerste start, want toen brak er een enorme bui los die bijna een uur aanhield. Helaas was de kleding van Herman daar niet op berekend, waardoor hij zich nog voor zijn starttijd volledig doorweekt moest terugtrekken. De rest ging wel van start en de greens konden het hemelwater maar ternauwernood verwerken. De marshals twijfelden even of de wedstrijd moest worden stilgelegd, maar gelukkig dachten zij met ons mee en konden we -met respect voor de greens- doorspelen. En toen de bui eenmaal voorbij was, werd het toch nog een hele mooie, winderige middag.

We speelden het format ‘hidden holes’ waarbij de deelnemers van tevoren niet wisten welke 9 holes zouden meetellen voor de uitslag. Dat bleken uiteindelijk de holes 1,5,6,8,10,13,15,16 en 18 te zijn en Hans Ammerlaan had op deze holes de beste score. Helaas had Hans nog een andere afspraak waardoor hij de prijsuitreiking en een lekkere grote chocolade kip misliep. Die ging nu dus naar de nummer 2 en dat was Arno Joosen. Armand Verstappen en Caroline Lugtenburg werden nummer 3 en 4 en mochten allebei een chocolade kuiken mee naar huis nemen. De neary was voor Henk Nierstratz en de leary voor Emanual Alvarenga. Daarvoor deze keer natuurlijk geen golfballen, maar een zakje chocolade paaseieren.

Willem Jan Pott Hofstede wist maar liefst 3 birdies te maken, maar deed dat blijkbaar op de verkeerde holes, want het leverde hem geen prijs op. Verder ook 2 birdies voor Peter Bouten, en 1 birdie voor Martin Zwemmer, Henk Nierstratz en Peter Turfboer.

Bedankt dat jullie er ondanks de slechte weersvoorspellingen toch allemaal waren. Voor degenen die zich eerder hadden uitgeschreven, denk aan de volgende uitspraken:
“Het regent nooit 18 holes lang”
“Er bestaat geen slecht golfweer, wel slechte golfkleding”

Tot de volgende keer, hopelijk is het voorjaar dan echt begonnen!

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.