Lid worden Leden login
17 mei 2016 Geen reacties

Verslag: Pinksterwedstrijd op Hitland

2e Pinksterdag 2016. Na zeer zomerse temperaturen vorige week was het weer even wennen aan ‘iets’ koudere omstandigheden. Op feestdagen spelen we altijd iets bijzonders. Naast de normale strokemax wedstrijd hadden we deze keer op iedere par-3 een neary, waar een doosje ballen of petje te verdienen was. De ballen waren favoriet en dat is niet zo vreemd, want onze fijne Nassau Quattro’s worden steeds populairder onder GVN’ers.

Daarnaast nog een extra wedstrijd voor wie de minste putts zou maken. Persoonlijk was ik erg benieuwd wat de winnende putt score zou zijn. Vooraf hoorde ik enkelen zeggen dat 36 al goed was, zelf schatte ik in dat je 31 of 32 putts zou moeten maken om echte mee te doen. Tot mijn grote verbazing kwamen er 3 man zelfs onder de 30. Ricardo Baptiste en Jeroen Snelders met een mooie 27. Maar kampioen “up & down” en slechts 23 putts was Victor Ledder. Hij pakte ook de overwinning in de strokemax, waarmee hij een prachtige GVN Druhbelt verdiende. Nearies waren er voor Ruud, Edwin, Jeroen, Idzerd en Hans. Allemaal gefeliciteerd.

Voor wie zich afvraagt wat de verhouding tussen hcp en putts is, en of je zelf boven of onder gemiddeld putt (en of je dus aan putten of iets anders moet gaan werken), heb ik hierbij wat statistieken (gebaseerd op deze wedstrijd) :
Een hcp 10 speler komt zo rond de 32-33 putts uit
Bij hcp 20 zit zo rond de 35 putts
Een hcp 36 rond de 38 putts

Voor mijzelf dus de conclusie dat mijn putten ondermaats was. Maar ook bij de andere slagen was er ruimte voor verbetering zullen we maar zeggen ;)

Martin de Jong

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.