Lid worden Leden login
11 september 2016 Geen reacties

Verslag: Matchplay Finales

Op 21 mei begon de Matchplay Competitie 2016 in een nieuw format. Op de eerste speeldag werd er gezamenlijk gespeeld op Golfbaan Bentwoud en er werd gestart in poules van 4 deelnemers. In de poule speelde iedereen steeds 9 holes tegen de drie anderen uit de poule. Op basis van deze spannende dag werd bepaald hoe de indeling voor de rest van het toernooi zou worden. De 8 beste dames en 8 beste heren naar de Champions Leagues. De anderen gingen verder in de Challenge League en de Mixed League.

In maanden juni, juli en augustus kon men zelf met de tegenstanders afspreken om de tweede en derde ronde af te werken, waarna op 10 september de grote finaledag plaatsvond. Het leuke van de opzet van dit jaar was dat iedereen gedurende het gehele toernooi in de race bleef. Natuurlijk was je na een verliespartij uitgeschakeld voor de titel, maar dan was er toch altijd nog een mogelijkheid om te strijden voor de 3e/4e, 5e/6e of 7/8 plaats. Nog altijd leuk en spannend, want Matchplay blijft toch een prachtige spelvorm.

De finaledag werd derhalve geen onderonsje tussen twee overgebleven spelers, maar een mooie wedstrijd met heel veel deelnemers en ook nog een aantal extra spelers die de gladiatoren kwamen aanmoedigen. Het strijdtoneel was de prachtige baan van Grevelingenhout, die er geweldig bij lag. Ook het weer was fantastisch, dus er werd goed gespeeld. In veel partijen was het lang spannend, maar toch werd het uiteindelijk in alle finales al vroegtijdig beslist.

In de Mixed League bleek maar weer eens dat de dames op hun best zijn als het erop aan komt. Désirée van der Jagt versloeg Maarten Stenvert met 4/3 en daarmee legde ze beslag op de 5e plaats. De strijd om het brons werd door Omaira Wallé in haar voordeel beslist, tegen Rudy Blanes was zij ook met 4/3 te sterk. En ook in de finale werd het 4/3, waarmee Suzanne de Haas de winnares werd en Hans Dirk Bakker de runner up.

In de Challenge League werd helaas slechts 1 partij gespeeld. Omdat de tegenstander van Dennis Mulder er niet was, werd hij zonder te spelen derde. In de finale liet Martin de Jong nog maar weer eens zien dat hij met een geweldig golfjaar bezig is. Rob Kort deed zijn best om het Martin moeilijk te maken maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Na een stevige 8/7 overwinning werd Martin de winnaar en hij zal volgend jaar met goede moed gaan proberen om zich te kwalificeren voor de Champions League.

 

In die Champions League bij de heren speelden Henk van der Laan en Wim de Gids om de vijfde plaats en daarin trok steady Henkie met 9/8 aan het langste eind. De strijd om de derde plaats ging tussen ondergetekende en Arno Joosen en daarin bleek Dylan met 4/3 de sterkste. De finale ging dit jaar tussen George Hartog en Vic Kriel. Hoewel Vic in de voorgaande rondes een paar hele goede resultaten had neergezet, bleek George in de finale toch net een maatje te groot. Na een mooie 4/3 overwinning werd George net als in 2014 en 2015 de winnaar van de Matchplay Competitie en daarmee dus ook voor het derde jaar op rij Clubkampioen Matchplay.

Geheel nieuw was de Champions League bij de dames. Voor het eerst in de geschiedenis van GVN speelden de dames hun eigen Matchplay Competitie en ze maakten de hooggespannen verwachtingen meer dan waar. In de strijd om de derde plaats was het vooral erg spannend of Sandra Filet en Anneloes van Erven ooit nog terug bij het clubhuis zouden komen. Al kletsend waren zij namelijk volledig verdwaald in de villawijk die rond Grevelingenhout ligt en het was te danken aan een vriendelijke automobilist dat zij de weg naar hole 12 terugvonden en de partij konden afmaken. De winst ging met 4/3 naar Anneloes en zij legde daarmee beslag op het brons. Na haar eerdere overwinning in het Strokeplay kampioenschap was Loes Schellenberg licht favoriet in de finale. Zij trof in Ineke Kort echter een tegenstander in bloedvorm. Ineke won de partij glansrijk met 6/4 en mag zich de allereerste Clubkampioene Matchplay noemen.

Al met al was het een prachtige competitie en ik kan iedereen die er dit jaar niet bij was aanraden om volgend jaar mee te doen. We zullen de speeldata ruim van tevoren bekend maken, zodat je daar rekening mee kan houden. Dank aan alle sportieve deelnemers en ook grote dank aan de sponsors Röhnisch en Golfsucces voor de mooie prijzen.

Nu op naar de finale van de Zomertour en dan in oktober het seizoen afsluiten met de GVN Masters!

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.