Lid worden Leden login
12 oktober 2016 Geen reacties

Verslag: Par 3/4 Open Kampioenschap

Op zondag 9 oktober speelden we voor het eerst om de Par 3/4 Cup. Deze wedstrijd was een gezamenlijk initiatief van Golfbaan Bentwoud en GVN en werd gespeeld op de uitdagende Noordwoud lus van Bentwoud.

Met een prachtig deelnemersveld bleek dat golfen op de korte baan niet alleen leuk is voor beginners. Onder aanvankelijk prachtige omstandigheden werd er uitermate fanatiek gestreden. Er viel de ene birdie na de andere, maar de minste foutjes werden ook keihard afgestraft. Na een shotgun start lukte het bijna om de 18 holes binnen 3 uur te spelen. Lekker vlot, maar net niet vlot genoeg want op de laatste hole kregen we helaas toch nog een flinke bui op de kop.

Eenmaal droog in het clubhuis werden de scores geteld en toen bleek dat Reinier Kok en Gavin Baptiste allebei een bruto score van 61 (3 boven par) hadden gemaakt. En dus werden de paraplu’s weer opengeklapt voor een sudden death play-off. Op de spannende hole 9 (een kleine 100 meter over het water) viel direct de beslissing. Gavin maakte een driepoot voor bogey en Reinier hield vervolgens het hoofd koel. Par putt van ruim een meter in het hart van de hole en hij mocht zich de “Koning van de Korte Baan” noemen.

Naast de Cup met de Oren mocht Reinier ook een greenfee voucher voor de grote baan in ontvangst nemen. De mooie fles wijn die Restaurant Roest beschikbaar had gesteld ging naar de runner up Gavin en beide heren kregen een jaar gratis het GVN BASIS lidmaatschap aangeboden.

In het netto toernooi was Carel van Venetiën met een score van 48 duidelijk de sterkste en daarmee mocht hij ook een greenfee voucher en fles wijn in ontvangst nemen. Ricardo Baptiste werd tweede met 53 en kreeg een mooie GVN polo. Beste dame was Peggy Grootings en dat leverde haar een leuke bidon van Röhnisch op.

Al met al was het een geweldige dag en dit is zeker voor herhaling vatbaar. Dat wordt een Par 3/4 tourtje in 2017!

Bedankt allemaal voor jullie sportieve deelname en tot de volgende keer!

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.