Lid worden Leden login
31 oktober 2016 Geen reacties

Verslag: GVN Masters op Rhoon GC

Als de bladeren vallen, weet je dat het golfseizoen ten einde loopt. En sinds vorig jaar sluiten we dat seizoen af met de GVN Masters. Een speciale wedstrijd waar je niet zomaar aan kunt deelnemen. Alleen spelers die in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd, kwalificeren zich voor de Masters. En zo verschenen er dus 42 winnaars en winnaressen aan de start op Rhoon Golfcenter. Clubkampioenen, winnaars van Maandbekers, toppers uit de Zomer- en Wintertour, winnaars van meerdaagse toernooien etc., ze waren allemaal aanwezig.

Om deze feestelijke wedstrijd extra mooi te maken, deed moeder natuur ook nog één keer extra haar best. Volgens de voorspellingen zou het grijs en mistig worden maar in plaats daarvan kregen we een prachtige zonnige dag, waarbij het ook nog eens vrijwel windstil was. En zo kon het gebeuren dat we op 30 oktober gewoon nog in een poloshirt konden spelen. Een poloshirt vol met lieveheersbeestjes wel te verstaan, want die hadden massaal bezit genomen van de tweede negen en zoemden vrolijk in grote zwermen om de spelers heen.

Na een lange dag (sommige flights moesten wel erg veel zoeken tussen de blaadjes) was iedereen rond half vijf binnen en kon de uitslag worden opgemaakt. Lange tijd stond Willem Jan Pott Hofstede bovenaan met een mooie score van 75 netto (bruto 79, de beste ronde van de dag), maar uiteindelijk werd er in de laatste flights toch nog beter gescoord, waardoor hij genoegen moest nemen met de derde plaats. Piet van der Schee werd tweede met een score van 73 netto, en met een score van 71 netto werd Armand Verstappen de trotse winnaar van de GVN Masters 2016. Beste dame was Caroline Lugtenburg met een 76 netto en Vic Kriel won zowel de neary als de leary.

Uit handen van George Hartog, de winnaar van 2015, kreeg Armand de fraaie trofee uitgereikt en natuurlijk verkrijgt hij met deze overwinning ook de eeuwige roem. Vanaf nu is hij ieder jaar automatisch geplaatst voor de Masters. Naast de trofee en een mooie GVN DruhBelt, was er ook nog een leuke extra prijs voor de winnaar, beschikbaar gesteld door Carel van Venetiën van PaperWhite. Dank daarvoor Carel, erg leuk!

Ook dank aan onze trouwe sponsor Go4Golf Reizen, die niet alleen weer een aantal reisvouchers ter beschikking had gesteld, maar ook een gratis deelname aan een van de buitenlandse GVN toernooien. Deze mooie prijs werd verloot en het ongelofelijke gebeurde. Nadat hij eerder al had gewonnen in de loterijen bij het strokeplay kampioenschap én de finale van de zomertour, kwam opnieuw de naam van Dirk van Geelen uit de koker. Wij noemen hem voortaan Dirk met de gouden ‘putter’!

De  masters is gespeeld en het seizoen is voorbij. Maar bij GVN gaan we natuurlijk gewoon door met leuke wedstrijden. Vanaf 5 november trekken we weer door het land met iedere week een wedstrijd in het kader van de Wintercompetitie. Ik zeg inschrijven maar!