Lid worden Leden login
21 november 2016 Geen reacties

Verslag: Wintercompetitie op De Scherpenbergh

Een onvoorspelde bui voor de start verraste ons allemaal, maar tijdens de ronde werd het weer steeds vriendelijker. De wind ging liggen en de zon brak door. De baan lag er, zeker voor de tijd van het jaar, uitstekend bij. De fairways zijn heerlijk om van te slaan en de greens liepen nog prima. De baan was dan ook qualifying.

Het starten van hole 1 en 10 beviel prima, maar gaf soms ook wat onduidelijkheid omtrend de Neary en Leary. De laatste flight op de tweede lus had vergeten de leary op hole 11 mee te nemen. Hole 11 is zeer kort, maar de green is veel harder dan de andere en daarom is het lastig de bal op de green te houden… Otto lag het dichtst bij en kreeg een doosje ballen.

Voor de mensen die begonnen waren op hole 10 bleek de neary op hole 2 buiten de green te zijn gezet. Waarschijnlijk door een andere wedstrijd. Er zaten echter wel al wat GVN namen in de koker. Na wat detective-werk bleek Oslin het dichtst bij gelegen te hebben. Ook hij ontving een doosje ballen.

Birdies zijn geslagen door Frances (1), Oslin (2), Jan(1), Diny (1), Frans (1), Mark (1), Patrick (1) en John (1). Ik had te weinig birdies bij, dus Frances krijgt haar birdie nog.

Door de prima omstandigheden en de fijn speelbare baan is er goed gescoord. Drie mensen hadden 72 netto waarvan Otto de laagste handicap had en daarmee derde is geworden. Hij nam een golf-handdoek plus pitchmarkvork mee naar huis. Thomas had 70 netto en kreeg behalve een handicap verlaging ook een Ballenwasser + doosje ballen mee.

Dagwinnaar met een indrukwekkende 66 netto was John Vissers. Hij liep hole 1 t/m 9 helemaal scratch! Hij nam een grote glimlach en lekker warme sjaal mee naar huis.

Hopelijk blijft deze winter zo mild als nu en spelen we vaker op deze mooie baan.

Mark Bijster

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.