Lid worden Leden login
5 december 2016 Geen reacties

Verslag: Wintercompetitie op Best

Bij de vijfde ronde van de Wintercompetitie kregen we voor het eerst ook echt met winterse omstandigheden te maken. Wintergreens, wintertee’s en een onverbiddelijk verbod op het gebruik van trolleys. Hierdoor moest ondergetekende (ondanks een Handicart verklaring en winterbanden op de trolley) helaas van de zijlijn toekijken. Maar goed, iemand moet de foto’s maken als Rokie er niet is :-)

Uiteindelijk gingen 17 deelnemers de baan in onder een prachtig winters zonnetje, en het werd een spannende strijd om de punten. Nu klassementsleider Oslin Ras er niet bij was, konden de naaste belagers Otto Hubregtse en Armand Verstappen hun slag slaan. Maar hoewel zij beiden een prima rondje speelden, lukte het toch niet om echt in de top te eindigen. Die eer was deze keer weggelegd voor de senioren, die blijkbaar het beste korte spel hadden om de wintergreens te bedwingen.

Op de derde plaats met 70 netto eindigde Jerry Kruithof, tweede werd Jan van Zessen die ook een netto 70 wist te maken en de winnaar van deze ronde werd Herman van Woudenberg. Na zijn enorme off-day vorige week was Herman weer helemaal terug en zijn mooie 84 bruto leverde ook een netto 70 op. De heren mochten weer mooie prijzen mee naar huis nemen, gesponsord door ConBrach, Just4Golf en Castro Marim.

Leermomentje van deze week was dat het toch wel erg moeilijk is om een neary of leary te maken als de bal ook echt op de wintergreen moet eindigen. Deze keer lukte het dus niemand om de neary te winnen en was Armand de enige uit het veld die de wintergreen van de leary wist te vinden. Daarvoor kreeg hij een doosje Nassau Quattro ballen van iGolf.

Tot volgende week op Prise d’Eau!

Dylan Weggeman

klassement-wintercompetitie-5

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.