Lid worden Leden login
19 april 2017 Geen reacties

Spang Makandra Cup – Rondje Rotterdam

In het lange Paasweekend speelden we een ‘Rondje Rotterdam’ in het kader van de Spang Makandra Cup. Een driedaags toernooi, gesponsord door initiatiefnemer Glenn Moestadja en zijn heerlijke Surinaams-Javaanse eethuizen. Bent u in Amsterdam en heeft u trek in iets echt lekkers, ga dan eens langs bij een van de drie vestigingen van Warung Spang Makandra!

Net als de twee eerdere edities in Amsterdam stond ook dit toernooi in teken van het goede doel. GVN en Spang Makandra doneerden op basis van de scores van alle spelers aan het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis/Nederlands Kankerinstituut en de deelnemers zelf konden dat ook doen, via de collectebus die iedere dag op de wedstrijdtafel stond. En men doneerde massaal! Aan het einde van het toernooi stond de teller voor GVN/Spang Makandra op € 770,- en voor de deelnemers op € 735,95. Bij elkaar al een prachtig bedrag, maar toen besloot Francine Kruyt om de deelnemersopbrengst van dag 3 te verdubbelen. Zo kwam er nog eens € 277,- bij!

En dan de wedstrijd zelf. De week voorafgaand aan het toernooi werd er heel slecht weer opgegeven. Koud, winderig en vooral heel nat zou het Paasweekend worden. Maar zoals zo vaak kregen de thuisblijvers ongelijk. Fris was het zeker en het waaide ook best stevig. Maar op een paar druppels na, bleef het 3 dagen lang droog en op 2e Paasdag werd zelfs ook nog heel zonnig!

Op zaterdag begonnen we op Golfbaan Hitland met een deelnemersveld van 30 spelers. Ulrich Chin Kon Sung wist als enige beter dan zijn handicap te scoren en werd met 70 netto de dagwinnaar. Tom Rijbroek werd tweede met 72 netto, gevolgd door Jan Brehm met 76 netto. Jan won ook de leary, en de neary was voor Renata Filet. Zeer vermeldenswaard was de Eagle van Willem Jan Pott Hofstede op hole 16. Niet alleen een prachtige prestatie, maar het betekende ook 5 euro extra in de pot voor het AVL!

Eerste Paasdag verplaatste het strijdtoneel zich naar Rhoon Golfcenter. Nu met 21 deelnemers waarvan er 12 nog in de strijd waren voor het totaalklassement, omdat zij op alle 3 de dagen zouden spelen. Op Rhoon bleek Conny van Leeuwen de beste met 76 netto, gevolgd door Glenn Moestadja en Gertjan Brands die allebei met een 77 netto binnenkwamen. Henk Nierstrasz wist zowel de neary als de leary te winnen.

En dan de finale op Tweede Paasdag. Op Golfbaan Bentwoud was een deelnemersveld van 24 spelers aanwezig en de strijd om het klassement was uitermate spannend. Jan Brehm en Thomas Hoyer begonnen aan de leiding, met slechts 1 slag voorsprong op ondergetekende. Aan het eind van de dag bleken er echter meer kapers op de kust. Zoals Peter van Pelt, die met een 73 netto de dagwinst voor zich opeiste en daarmee een flinke sprong in het klassement maakte. Tweede van de dag werd Ed Otten, ook met 73 netto en Johan Passchier werd derde met 75 netto.

Jan Brehm werd op deze laatste dag vijfde met een netto score van 76 en toen alle sommetjes gemaakt waren, bleek dat net voldoende voor de overwinning in het eindklassement. Maar wat was het spannend, want Jan hield precies 1 slag over ten opzichte van Peter! Derde in het klassement werd Nick van Bergen op 6 slagen van de winnaar. Met zijn overwinning kreeg Jan natuurlijk de eeuwige roem, maar daarnaast ook een voucher voor een heerlijk verzorgd golfarrangement op Gut Heckenhof in Duitsland. Gefeliciteerd Jan!

Dank aan alle deelnemers voor de sportiviteit, gezelligheid en vrijgevigheid. Dank aan Glenn voor het initiatief en de sponsoring. Dank aan RS Golf.nl voor de prachtige Callaway dagprijzen. En nogmaals dank aan Francine voor de extra donatie. Totaal ligt er al € 1.782,95 klaar voor het AVL, maar we zijn nog niet klaar. Op 11, 12 en 13 augustus spelen we de derde editie van de Spang Makandra Cup Amsterdam en dan gaan we gewoon door met de inzameling!

Tot gauw allemaal!

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.