Lid worden Leden login
17 augustus 2017 Geen reacties

Spang Makandra Golfcup 2017
Driedaags golftoernooi voor het goede doel

Op 11, 12 en 13 augustus werd voor de derde keer gespeeld om de Spang Makandra Golfcup, op drie golfbanen rond Amsterdam. Initiatiefnemer Glenn Moestadja is eigenaar van Warung Spang Makandra, het Surinaams-Javaanse eethuis met 3 vestigingen in Amsterdam.

De sfeer van zijn restaurants proef je ook in dit unieke toernooi: drie dagen golf met veel fun, food, drank en live muziek. En dat allemaal ten bate van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.

Dit jaar werd er op vrijdag gestart op Golfbaan De Hoge Dijk, die werkelijk in excellente conditie verkeerde. Prachtige groene fairways en super strakke (en snelle!) greens. Henk Nierstasz profiteerde het beste van deze mooie omstandigheden en werd dagwinnaar met een score van 68 netto. Jochem Trommel werd tweede met 69 netto en ondergetekende derde met 70 netto. Henk pakte ook de leary en de neary was voor Arnoud de Vree.

Voor dag 2 verhuisde het deelnemersveld op zaterdag naar Golfbaan Waterland Amsterdam. Daar waren de greens wat minder snel, dus dat was voor velen even schakelen om weer in het juiste ritme te komen. Maar ook hier werd het een mooie dag, met mooie scores. Barbara Repko werd winnares van de dag met een keurige 70 netto. Vlak voor oud winnaar Willem Jan Pott Hofstede (72 netto), die de leiding in het klassement nam. Paul Perrier werd derde van de dag, Chan Bhoendie won de neary en ook Henk viel weer in de prijzen met de neary.

En dan de dag waar het allemaal om draaide, de finalezondag op Golfbaan Naarderbos. Maar liefst 82 deelnemers verschenen aan de start in een ultieme poging om winnaar van de Spang Makandra Cup 2017 te worden en daarmee een vermelding te krijgen op de prachtige replica van de ‘Claret Jug’.

Het werd een spannende ronde, met als dagwinnaar William Martin die een netto score van 68 binnen wist te brengen. Hij werd op de voet gevolgd door Willem Jan Repko met 69 netto. De derde plaats was deze keer voor Arno Joossen, die 71 netto wist te scoren. Neary was voor Joop Mailuku en de leary voor Martin Vos.

Nadat Willem Jan Repko in 2015 en 2016 al op het podium was geëindigd, lukte het hem deze keer om de eindoverwinning in het klassement te veroveren. Op gepaste afstand werd Deo Girdharie tweede en Chan Bhoendie pakte de derde plaats. Gefeliciteerd allemaal!

Maar zoals gezegd, draait het bij de Spang Makandra Cup niet alléén om golf. Na afloop van de finale konden de deelnemers genieten van een geweldig en overvloedig buffet met allerlei heerlijkheden van Warung Spang Makandra.

Ook werden er nog tientallen prijzen verdeeld in een grote loterij. Daarnaast had Hans Lemmens een aantal prachtige custom build golfclubs ter beschikking gesteld, die werden geveild. Ook een prachtig schilderij van Joop Mailuku bracht in de veiling extra geld op voor het goede doel.

En natuurlijk ontbrak ook de live muziek niet, deze keer verzorgd door de swingende band SABROSO. Kortom, het bleef nog lang onrustig in Naarden!

Al met al was het een zeer geslaagde derde editie van de Spang Makandra Golfcup. Met dank aan hoofdsponsor Go4Golf Reizen en de vele andere sponsors die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

En vooral met dank aan de deelnemers die met elkaar weer een gigantisch bedrag bij elkaar brachten voor het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Samen met de opbrengst van de Rotterdamse editie afgelopen voorjaar zal de opbrengst de 5000 euro grens gaan doorbreken. Dat wordt een hele mooie cheque voor het AvL!

Op naar 2018 voor de vierde editie!

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.