Lid worden Leden login
17 juli 2015 3 reacties

GVN Zweden Tour 2015 – “…wat was het allemaal prachtig”

De Zweedse pracht, de kuitenbijters, het iets wat wisselvallige weer, de trein en de Saab, de Zweden Tour 2015 had van alles in zich.
Dertig enthousiaste GVN’ers die de reis naar midden Zweden, hier en daar met wat obstakels, aangedurfd hebben. Dit jaar bevond de tour zich in de regio rondom Jönköping. Een gezellige stad met voldoende restaurants en kroegen en het enige echte Tändsticksmuseet. (zoek die maar eens op) Maar goed het ging en gaat om het golfen. Vijf nieuwe banen waarvan we allemaal benieuwd waren hoe ze erbij zouden liggen. Nou we hebben het geweten. Wonderschoon, verrassend en met veel kuitenbijters. Gelukkig dat na de 35 graden op de zondag ervoor de temperatuur weer terugliep. Helaas op woensdag en donderdag enige regen maar de stemming leed er niet onder.
Op maandag begonnen we op de A6 Golfklubb. Nee geen snelweg maar meer een achtbaan. glooiende holes van hoog naar laag en links naar rechts. Na de enthousiaste ontvangst van Brittmarie, de club manager, konden we van start. De uitdaging zou hem in de greens zitten. De rest was redelijke breed. Nou dat eerste was zeker zo. Snel en met de nodige ondulaties. Uiteindelijk was het Peter Alexander die als beste de baan afkwam. Een nette van 72 netto.
Op dinsdag konden we aantreden op Ryfors GK. Omdat een andere baan nooit gereageerd had kwamen uiteindelijk hier terecht. Nou dat was absoluut geen straf of slechte keuze. Ook hier weer een fraai glooiende baan met spectaculaire holes. Vooral hole 9, gespeeld als de 18e, was een prachtige afsluiting van de dag. Een drive naar een 50 meter lager gelegen fairway.
Op Ryfors ging Ola Commandeur er met de dagprijs vandoor. Lukte op maandag helemaal niks, op Ryfors wist ze een prachtige 72 netto in het klassement te zetten.
De Vastra baan van Isaberg GK was op woensdag waar het mocht gebeuren. Gedachte was dat deze baan wel vlakker zou zijn maar ook hier, naast de fraaie holes langs het meer, een paar stevige klimmetjes. Peter Alexander kon voor de 2e keer de beste score thuis brengen. Een mooie 70 netto.

Donderdag hadden we de baan van Nässjö GK op het programma staan. Wederom een fraaie glooiende baan. Hier was het Alie de Jong die als beste de dag kon afsluiten. Een 72 netto.
Na vier dagen competitie was er een kopgroep van een 4-tal spelers allen met kans op de titel van Zweden kampioen. De laatste dag op de Jönköping golfklubb zou moeten bewijzen wie over de gehele week de beste zou zijn. Deze baan, naast de wederom fraaie glooiende holes, had nog een extra opvallendheid. Dwars door de baan liep een lokale spoorlijn met elke 15 minuten een sprinter. Altijd even opletten bij het kruisen van de baan.
Gestart in volgorde van het klassement werden de twee laatste flights door de andere spelers binnengehaald. De berichten uit die flights varieerde van “niet zo goed” tot “super!” gespeeld.
Het werd dus spannend wie uiteindelijk de beker uitgereikt zou krijgen en alle eer die daar bij komt.
De dagscore ging naar Mark Bijster die met een strakke 67 netto het veld die dag redelijk achter zich liet. En het was ook Mark die zeer verrassend de eindzege naar zich toetrok. Die de laatste dag wist hij een flink gat te overbruggen en uiteindelijk met 3 slagen de nummer twee voor te blijven. Verrassend, zeker ook voor Mark. Na de gezamenlijke dagenslunch werd de balans opgemaakt en de prijzen uitgereikt. Jelle Cool was uiteindelijk de speler met de beste bruto score over 4 rondes. Hij mocht zich ook de birdie kampioen noemen met 5 birdies gedurende de week en zelfs 3 op de laatste dag. Ook waren er natuurlijk de leary en de neary. Zie de uitslag voor de winnaars.

We hebben met de 30 spelers een heerlijke week gehad. Zoals gezegd 5 zeer fraaie banen. Enthousiaste reacties van de lokalen die het geweldig vinden dat zo’n grote groep spelers hun baan bezoekt. Goeden reden om volgend jaar zeker weer naar het hoge noorden af te reizen. In welke regio en op welke banen dat zal begin komend jaar wel blijken. Er zijn nog genoeg banen in Zweden (totaal zijn er zo’n 450) waar we met de GVN nog niet geweest zijn.

Dank aan alle deelnemers voor de support en de bedankjes. (de Pro V1’s zijn zeer welkom!) Ik kan alleen nog maar zeggen tot volgend jaar bij de Zweden Tour 2016!

Groet
Hans Bijlsma

ps1: de Saab doet het weer. Was op zondag alweer onderweg naar het zuiden.
ps2: Hopelijk is er volgend jaar minder fileleed en zijn de wachttijden bij de boot verledentijd.

Terug naar overzicht