Lid worden Leden login
20 juli 2015 5 reacties

GVN Verjaardag – Wat een feest!

Op zondag 19 juli vierden we het GVN verjaardagsfeest. En dat deden we niet alleen! Maar liefst 75 deelnemers hadden zich opgegeven voor deze leuke Texas Scramble wedstrijd op Golfbaan Hitland. Die baan was niet toevallig gekozen, want hier werd ooit ook de allereerste GVN wedstrijd gespeeld.

De hele week voorafgaand aan de grote dag waren de weersvoorspellingen super. Maar op zaterdag veranderde dat ineens en werd er een hele bak regen voorspeld. En die kwam ook! Sombere gezichten en een enorme rij paraplu’s bepaalden het beeld bij aankomst. Niet echt wat je hoopt op je verjaardagsfeestje natuurlijk. Maar gelukkig klaarde het humeur van de deelnemers al snel op toen ze bij de ontvangst niet alleen koffie en donuts, maar ook een doosje ballen en een muntje voor een drankje na afloop kregen aangeboden. Wie jarig is, trakteert!

Na een korte uitleg van Willem over de spelvorm en teamindeling was iedereen er helemaal klaar voor. En ook de weergoden hadden bedacht dat ze ons feestje toch eigenlijk niet mochten bederven. Het werd droog en precies toen onze shotgun om 14.00 uur klonk, werd de hemel blauw en kregen wij een prachtige zonnige middag. Ideale omstandigheden voor een mooie strijd en lage scores. Het zat dan ook erg dicht bij elkaar, maar uiteindelijk stak 1 team toch wel duidelijk boven de rest uit.

Henk van der Laan, Arnold Jongenburger, Carlo Kassam en Emilie Brummelkamp wisten met elkaar een bruto score van 1 onder par binnen te brengen en daarmee een netto score van maar liefst 58! Op de tweede plaats eindige het team van Glenn Moestadja, Edwin Halbesma, Tom Rijbroek en Elsie ten Veldhuis met een score van 60 netto en met 1 slag meer werd het team van Roland Bijl, Rob van der Neut, Sandy Rietveld Nielsen en Gerda van de Water derde. De neary’s werden gewonnen door Elsie ten Veldhuis en Carmen Dekker. En het team van Loes Kroon kreeg het voor elkaar om op hole 16 de derde slag vanaf 70 meter uit te holen voor een eagle.

Na de ronde mocht iedereen nog even langs bij de tent van ClubBee, om daar gratis de clubs te laten schoonmaken. Er ontstond al gauw een lange file sets voor de ultrasone ‘wasmachine’, maar door het harde werk van Emile en Sander kwamen ze er uiteindelijk allemaal spik en span weer uit. Ondertussen zaten de deelnemers lekker aan de borrel in afwachting van de prijsuitreiking en de aansluitende gezellige barbecue. Prachtig om zo’n terras vol enthousiaste leden en introducees bij elkaar te zien.

Dit is waar golf om draait en onze grote dank gaat uit naar Wim en Marjan, die dit 15 jaar geleden al doorhadden toen ze met GVN begonnen! Ook dank aan de sponsors Topic Travel, DruhBelts, Scratz Golf, Orange Whip, Spang Makandra en Nassau Golf voor het vullen van de prijzentafel. En natuurlijk dank aan de vele GVN vrijwilligers die er het hele jaar voor zorgen dat onze wedstrijden overal en nergens gespeeld kunnen worden.

Overigens was er vooraf nog wel een leuke discussie over hoe lang we nu eigenlijk echt bestaan. Neem je de daarvoor als uitgangspunt de inschrijving bij de KVK in 1999 of het moment dat die eerste wedstrijd werd gespeeld in 2000? Of moet je misschien wel uitgaan van het moment dat GVN officieel als ‘geassocieerd lid’ werd toegelaten tot de NGF in 2001? De conclusie is simpel: we doen gewoon alle drie. En dus vieren we volgend jaar gewoon weer ons 15 jarig jubileum!

Het was een prachtig verjaardagsfeest en we sluiten graag af met de wijze woorden van onze voorzitter: Keep swinging!

Door: Dylan Weggeman en Willem van der Waal

Terug naar overzicht